Na veel mutaties komt u er achter dat er iets verkeerd is gegaan met de invoering van gegevens, bijvoorbeeld een verkeerd gekozen koppeling, of u wilt bij iedereen een toevoeging doen, bijvoorbeeld een feit, of het collectief wijzigen van een naam.

Aldfaer heeft geen collectieve toevoegingsmogelijkheden voor feiten en ook geen correctiemethoden voor verkeerde koppelingen en daar bent u dus aangewezen op handmatige mutaties, per persoon.

Er is één mogelijkheid om collectief iets te muteren. U maakt een gedcom-export. Vergeet niet om de Gedcom instellingen alle 'Aldfaer bijzonderheden' ook mee te nemen!! Daarna moet u dan gebruikmaken van een tekst-editor waarmee het gedcom bestand kan worden gewijzigd. Voor de wijziging moet u natuurlijk wel kennis hebben van de gedcom-taal.
Doch, als u voor uzelf een kleine stamboom maakt met daarin een paar personen met de gewenste wijziging dan kunt u daarvan een export-gedcom maken zodat u kunt 'spieken' wat de te gebruiken code is en de plek waar die in het gedcom bestand moet komen.

Als u onbekend bent met het werken met een editor laat het dan een specialist doen.

In ieder geval; test het uit in een nieuwe schone stamboom!

Zie ook het artikel over collectieve wijziging