Na de introductie door Microsoft Internet Explorer versie 10, die mede door de automatische update van Windows wordt geïnstalleerd, is gebleken dat er een conflict is tussen de interne browser van Aldfaer en IE10. Afhankelijk van uw Windows update instellingen heeft u dat wellicht helemaal niet opgemerkt.

U krijgt dan de bovenstaande Windows foutmelding.

Er zijn een paar mogelijkheden.

 • U heeft de mogelijkheid om te updaten naar IE11; deze fout is daar opgelost
 • als u een overzicht heeft gemaakt krijgt u de melding; deze neemt u voor lief en door het klikken op het wereldbolletje stapt u van de interne browser van Aldfaer over naar uw browser
 • de fout komt alleen voor als u IE10 heeft geïnstalleerd; ook al gebruikt u die helemaal niet omdat u bijvoorbeeld FireFox heeft. De-installeer IE10 niet want Windows kan daar niet tegen.
 • ook is het mogelijk om de fout te voorkomen; dan moet u in de Aldfaer Instellingen Tekst het vakje voor materiaal niet aangevinkt hebben als u Aldfaer sluit. Dus als Aldfaer opent en u heeft een rapport nodig, maak dan eerst een overzicht zonder materiaal, vink het materiaal aan en maak dan het overzicht. Vergeet dan niet bij het afsluiten het Materiaal weer uit te vinken.
 • een andere mogelijkheid is dat een bestandje corrupt is geworden; surf eens naar het bestandje aldfaer.cfg; dat staat in de root van uw Aldfaer installatie.
  1. Sluit Aldfaer
  2. 
  Verander de naam naar bv aldfaer_oud.cfg
  3. 
  Start daarna Aldfaer weer op en kijk uw Aldfaer Instellingen na en bij Stamboom Eigenschappen.