Aldfaer rapportage geeft een melding "afgebroken wegens fouten in sjabloon" en breekt de rapportering af.

De melding komt bij het afdrukken mét Materiaal en ontstaat omdat in het rapport een of meerdere foto's opgenomen wordt met een foutieve extensie. Bijvoorbeeld het gekoppelde bestand heet 'mijn_foto.jpg' maar Aldfaer ontdekt dat de eigenschap van dat bestand het format 'png' heeft en beschouwt dit als een fout.
Bij het koppelen van het Materiaal wordt daar niet op gelet.

Om dit op te lossen dient al het gekoppelde materiaal gecontroleerd te worden op een foutieve extensie. Een goed (gratis) fotobewerkingsprogramma als IrFanView kan dat.

Ik stel een script ter beschikking dat al het fotomateriaal controleert en stopt op het moment dat er een fout is gevonden. Ga dan naar de persoon, Tab Persoon, en zoek de afbeelding die ná de laatst afgedrukte goede bestand komt. Dat bestand moet dan gecorrigeerd worden.
Met IrFanView opent u het fotobestand en u krijgt een melding of IrFanView de fout zal herstellen. Accepteer dat niet. Vervolgens, omdat de foto binnen Aldfaer gekoppeld is met de extensie moet de foto met 'Opslaan als' met de extensie zoals gekoppeld opgeslagen worden.

Na correctie moet het script weer herhaald worden totdat er een melding komt dat er geen fouten meer zijn.

Het script kunt u hier downloaden.

 

 

@2023 Han Kortekaas