Bij de probleemoplossing komt vaak de behoefte naar voren om te zien wat er aan de hand kan zijn. Dat wordt soms veroorzaakt door een niet optimale communicatie, onduidelijke vraagstelling, combinatie van problemen. Het is dan handig om verbinding te hebben met uw PC.
Teamviewer, geheel gratis, is een programma dat twee computers via Internet met elkaar kan laten 'praten' , is bij uitstek makkelijk te installeren én te bedienen. Tijdens de verbinding kan ook nog, geheel kostenloos, gecommuniceerd  worden via een chatbox.

Het spreekt vanzelf dat het een vertrouwenszaak is om uw probleem op te lossen. Het feit dat in uw PC gekeken kan worden betekent nog niet dat er persoonlijke informatie 'ontvreemd' gaat worden. U behoudt het volledige zicht op uw computerscherm wat er gebeurt want iedere muisbeweging is te volgen. Daarenboven kunt u zélf de verbinding afbreken.

Teamviewer is te downloaden van http://www.teamviewer.com/nl/index.aspx waar u op de groene knop klikt. Na de installatie opent Teamviewer en u ziet op de tab 'Afstandsbediening toestaan' twee codes, Uw ID en Wachtwoord, staan die u door moet geven aan uw helper. Het Wachtwoord is éénmalig en moet per keer apart weer doorgegeven worden.
Daarom moet U op het moment dat U de codes doorgeeft zorgen dat het programma Teamviewer aan blijft staan, anders kan de helper Uw PC niet bereiken.